Tornadodorp Rheden krabbelt weer op

VideoRHEDEN - Rheden probeert zichzelf te hervinden na de tornado van twee weken geleden.

Is het hier Groningen? In de muur van het kleedgebouw van voetbalclub SC Rheden loopt een reusachtige scheur.

Voorzitter Rick Palm wijst op de steunbalken die een andere muur overeind moeten houden. Pièce de résistance: het dak dat naast hem op de grond ligt. Kats eraf gewaaid.

Dorp probeert de weg weer te vinden

Volledig scherm
Voorzitter Rick Palm en clubgenoten Wim Janssen en Toon Aalders bij de restanten van het clubgebouw, dat op de achtergrond te zien is (op het dak ligt een oranje zeil). Bovenop de restanten het afgewaaide deel van het scorebord van het hoofdveld. © Gerard Burgers

Rheden twee weken na de tornado. Het dorp probeert de weg naar het dagelijkse leven te hervinden nadat op de avond van 4 juni een wervelwind de nederzetting aan de Veluwezoom als zijn belangrijkste slachtoffer had gekozen.

Overal zie je nog boomstammen liggen, hier en daar ook nog stapels kapotte dakpannen. Grote stapels takken zijn soms nog niet opgeruimd. Bij SC Rheden zijn de velden keurig schoongemaakt, maar rondom het kleedlokaal is het nog een puinhoop.

Daar liggen, bij het dakleer van het gebouw, ook de restanten van een dug-out die waren weggewaaid en van het scorebord van het hoofdveld. Trieste restanten van tien minuten razernij in de lucht boven Rheden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.