Fietsers op de Posbank hoeven niet meer te vrezen voor bomen over de weg, zoals hier op de Snippendaalseweg in het weekend van de tornado.
Volledig scherm
Fietsers op de Posbank hoeven niet meer te vrezen voor bomen over de weg, zoals hier op de Snippendaalseweg in het weekend van de tornado. © Peter Kemperman

Tornadoschade opgeruimd, Rheden geeft alle wegen Posbank weer vrij

RHEDEN - De Posbank is weer volledig toegankelijk. Het opruimen van de omgevallen bomen en afgebroken takken in Nationaal Park Veluwezoom duurde tot en met vrijdag, maar nu heeft de gemeente Rheden ook de laatste afgesloten weg weer open gesteld.

De Diepesteeg in  het weekend na de tornado. De weg is inmiddels weer vrij.
Volledig scherm
De Diepesteeg in het weekend na de tornado. De weg is inmiddels weer vrij. © DG

De Holleweg was de laatste weg in het natuurgebied ten noordoosten van Arnhem die nog was afgesloten in de nasleep van wat inmiddels ‘De Tornado van Rheden’ heet. De wervelwind trok dinsdag 4 juni een 100 kilometer lang spoor van vernieling tussen Nederasselt en Hellendoorn.

Ook op de Posbank richtte de tornado veel schade aan. Het duurde bijna anderhalve week voor die op de wegen door het gebied volledig kon worden opgeruimd. De afgelopen dagen werd het natuurgebied stukje bij beetje weer vrij gegeven

Dit weekend zijn alle wegen door het bos- en heidegebied voor het eerst sinds de tornado weer volledig toegankelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.