Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Trefpunt De Elleboog in grijs Velp floreert na vijf jaar zelfstandigheid

VELP - Ouderen kunnen er aan yoga doen, Italiaans leren, bridgen en nog veel meer. In de vijf jaar dat De Elleboog in Velp op eigen benen staat, is het dorpshuis voor Velp-Noord blijven floreren. 

Zij het dat er alleen ouderen komen. Op  27 en 28 september wordt het eerste lustrum gevierd met een informele receptie en een bridgetoernooi.

De Elleboog is gevestigd in het wooncentrum voor ouderen Nieuw-Schoonoord en dat is niet voor niets. Bij het dorpshuis voor Velp-Noord worden namelijk alleen activiteiten gehouden voor ouderen. 

‘Het meest vergrijsde dorp van Nederland

,,We willen graag andere leeftijdscategorieën binnenhalen, maar Velp is nu eenmaal zo ongeveer het meest vergrijsde dorp van Nederland”, zegt voorzitter Jos Cremers.

Die Velpse ouderen blijken goed te porren voor van alles en nog wat. De activiteiten i n het dorpshuis zijn te verdelen in drie categorieën: lichaamsbeweging, bridge en intellectuele verrijking. 

Het dorpshuis wordt beheerd door de vrijwillige huismeester Leo Fibbe, die ondersteund wordt door een tiental vrijwilligers. ,,De Elleboog floreert, maar we kunnen altijd vrijwilligers gebruiken”, zegt Cremers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.