Volledig scherm
Van de geramde gipsblokken is nog maar weinig zichtbaar. © Persbureau Heitink

Trein ramt gipsblokken bij Velp: geen treinen tussen Arnhem en Dieren en verdachten aangehouden

updateVELP - Een trein heeft maandagavond gipsblokken die op het spoor lagen geramd. Dit gebeurde bij de spoorwegovergang bij de Alexanderstraat in Velp. Vermoedelijk zijn de blokken op het spoor gelegd.

De trein raakte de blokken rond 20.00 uur met de wielen. De NS meldt dat er tot ongeveer 23.30 uur geen treinen kunnen rijden op het traject Arnhem - Dieren. De bewuste spoorwegovergang is afgezet met linten.

De trein reed in de richting van Zutphen vanuit Arnhem toen het voorval gebeurde. In eerste instantie werd gedacht aan een aanrijding waarbij eventueel personen betrokken waren, maar er is niemand gewond geraakt. De politie zou later op de avond meerdere verdachten hebben aangehouden. Wie dat precies zijn, is niet bekend.

Volledig scherm
Eén van de vermoedelijke verdachten die zijn aangehouden door de politie, nadat er gipsblokken op het spoor bij Velp zijn geplaatst. Een trein ramde de gipsblokken, waardoor het treinverkeer tussen Arnhem en Dieren plat lag. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.