Volledig scherm
© Martin de Jongh

Trimmers bewijzen laatste eer aan vermoorde Alex Wiegmink

VideoRHEDEN - Nog één keer staan trimmers stil bij de in 2003 vermoorde hardloper Alex Wiegmink. Daarmee komt er definitief een einde aan de Alex Memorial die Aad Steylen van de gelijknamige trimgroep tot en met 2013 hield voor zijn vriend en hardloopmaatje.

De herdenking is zondag 15 januari om 9.00 uur op de parkeerplaats aan de Burgemeester Bloemersweg op de Posbank in Rheden. Daar is de Dremptenaar op 20 januari 2003 gedood door een Brabants duo, dat sinds de arrestatie begin november vastzit.

Hardlopend
De leden van de trimgroep, maar ook andere belangstellende hardlopers, verzamelen zich een half uur eerder op de parkeerplaats aan de Elsberg. Vandaar gaan ze hardlopend naar de fatale plek. Op de plaats waar Wiegmink van het leven werd beroofd, staan ook zijn vrouw Greet, drie zoons en twee broers van Alex.

Houten kruis
Hardloper Aad Steylen blikt daar terug op de laatste ontwikkelingen rond het politie-onderzoek naar de moord. Hij zal met een lid van de trimgroep het houten kruis, dat ter nagedachtenis van het overlijden van Wiegmink is gemaakt, definitief begraven. Het kruis speelde een belangrijke rol in de Alex Wiegmink-memorial, een hardloopwedstrijd die sinds de gewelddadige dood van de Dremptenaar tien jaar lang in januari werd gehouden op de Posbank. In 2013 besloot Steylen een punt te zetten achter de herdenkingsloop.

Lied
Nadat het kruis is begraven, volgt een minuut stilte. De herdenking wordt afgesloten met het lied ‘De Onbekende Man’. Jos Wiegmink, de jongste zoon van Alex, heeft het lied gecomponeerd. Hij is student aan het conservatorium. Van de familieleden zullen zijn vrouw Greet, drie zoons en twee broers van Alex Wiegmink aanwezig zijn op de Posbank. De hardlopers zullen na de herdenking met een extra rondje teruglopen naar De Elsberg.

Arnhem e.o.