Volledig scherm
De open dag van de Traverse afgelopen zondag. Vanwege angst voor onveiligheid mochten scootmobielers, rolstoelrijders en rollatorgebruikers er niet in. © Erik van 't Hullenaar

Tunnel Dieren deze week niet meer te bezichtigen

DIEREN - Scootmobielers, rolstoelers en mensen met een rollator hoeven geen illusies te hebben: het is zo goed als zeker dat zij deze week niet meer de gelegenheid krijgen om door de Traversetunnel in Dieren te rijden. 

Er moet zo hard gewerkt worden voor de officiële opening van vrijdagavond, dat een extra openstelling er naar verwachting niet in zit.

Het bericht dat slecht ter been zijnde mensen zondag niet welkom waren bij de open dag van de tunnel, zorgde in het afgelopen weekend voor de nodige commotie. Scootmobieler Anton Schurink (84) werd het gezicht van de onvrede

Een medewerkster van verpleeghuis Beverode verwoordde zaterdag in deze krant de teleurstelling van de bejaarde Dierenaar. Zelf probeerde Schurink zondag alsnog de tunnel in te komen, maar hij werd tegengehouden door een man met een hesje.

Veiligheid

De provincie, die de tunnel laat bouwen, nam de maatregel met het oog op de veiligheid. De tunnel is immers nog niet helemaal af en nog steeds een bouwplaats. 

Toen zondagmiddag de drukte overzichtelijk bleek, werd via Twitter alsnog het bericht gepubliceerd dat scootmobielers, rolstoelers en rollatorgebruikers vanaf 15.00 uur toch welkom waren. Maar dat bericht is onvoldoende tot de doelgroep doorgedrongen. 

Nog veel werk

Het online gepubliceerde bericht dat scootmobielers en anderen deze week toch nog in de tunnel mogen gaan kijken, is onjuist, zegt een woordvoerder van de provincie. Er is nog te veel werk te doen. ,,Dat betekent niet dat de onvrede van de scootmobielers ons niet ter harte gaat. Maar we kunnen nu niets beloven. Of het op een later tijdstip kan, kunnen we nog niet zeggen. We zouden de tunnel dan moeten afsluiten, want vanaf zaterdag rijden er auto's doorheen. We gaan het nog bekijken.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.