Volledig scherm
Zo komt de toerit naar de tunnel op de Burgemeester Willemsestraat eruit te zien.

Tunnel Kanaalweg Dieren wordt voor een deel boven de grond gebouwd

videoDIEREN - De tunnel die onder het spoor op de Kanaalweg in Dieren komt, wordt voor een deel boven de grond gebouwd. Het bouwwerk wordt daarna in één weekend op zijn plek geschoven. 

De bouw van het tunneldeel gebeurt aan de zuidzijde van de spoorbaan, op de Burgemeester Willemsestraat. In maart 2019 wordt het deel, de zogeheten spoormoot, op zijn plek geplaatst. Hierna start de bouw van de toeritten van de spooronderdoorgang.

* Lees verder onder de video.
Bij 1.30 minuten is te zien hoe de tunnel aan de Kanaalweg - onderdeel van het Traverse Dieren - er uit komt te zien.
 

De werkzaamheden aan de spooronderdoorgang beginnen deze maand en duren tot maart 2020. In deze periode wordt ook een nieuwe verbinding gemaakt tussen de Kattenberg en Zuider Parallelweg. Voor dit project -onderdeel van Traverse Dieren- wordt de Kanaalweg van maandag 3 september 2018 tot en met donderdag 31 oktober 2019 afgesloten. De voorbereidingen van de werkzaamheden beginnen eind juli. Bedrijven en woningen blijven bereikbaar. Voor ander verkeer worden omleidingsroutes ingesteld.

Auto in 2019 door tunnel

Eind juli 2018 start aannemer BAM Infra met de inrichting van het werkterrein ter hoogte van het voormalige huisnummer Kattenberg 33, aan de zuidzijde van de spoorbaan. In de periode van 3 september 2018 tot en met maart 2019 bouwt BAM Infra een deel van de spooronderdoorgang dat onder het spoor komt te liggen. De verwachting is dat eind oktober 2019 het autoverkeer door de spooronderdoorgang kan rijden. In de periode daarna worden de aansluitingen op de wegen gemaakt. De verwachting is dat het hele project in maart 2020 klaar is.

Tussen 3 september 2018 en uiterlijk 31 oktober 2019 gaat de N786 bij de spoorwegovergangen dicht voor al het verkeer. Het verkeer wordt met gele borden omgeleid. Voor doorgaand verkeer wordt een algemene omleidingsroute ingesteld door Dieren-Noord via de Harderwijkerweg – Imboslaan – N786. Het verkeer vanaf Eerbeek richting Zutphen wordt omgeleid via de N787 richting Brummen. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid.

Omleidingsroutes

De direct aanliggende bedrijven en bewoners, de wegbeheerders (provincie en gemeente) en de hulpdiensten zijn over de afsluiting geïnformeerd. Eind augustus worden de definitieve omleidingsroutes en nadere maatregelen bekend gemaakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofterrein Velp

    Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofter­rein Velp

    VELP - De uitkomst van het onderzoek is duidelijk: de meeste ondernemers, omwonenden en klanten zijn voorstander van het afschaffen van het betaald parkeren op de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat in Velp. Daarom stellen burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden nu aan de gemeenteraad voor om op dit terrein achter Albert Heijn parkeren met de blauwe parkeerschijf in te voeren, zoals in de rest van het Velpse centrum.

Arnhem e.o.