Een man en een vrouw zijn gewond geraakt bij het ongeluk en Velp en zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Volledig scherm
Een man en een vrouw zijn gewond geraakt bij het ongeluk en Velp en zijn naar het ziekenhuis gebracht. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Twee gewonden bij zware aanrijding bij Velp, slachtoffer zat uur bekneld in auto

UPDATEVELP - Op de Zutphensestraatweg, net buiten de bebouwde kom van Velp, heeft zondag een zware aanrijding plaatsgevonden. Een man en een vrouw zijn daarbij gewond geraakt en zijn naar het ziekenhuis gebracht. 

Het betreft een 54-jarige man en een vrouw van 50 jaar, allebei uit de gemeente Bronckhorst. Een auto reed rond 10.10 uur tegen een boom aan. Een slachtoffer werd uit de auto bevrijd door de hulpdiensten. Het slachtoffer heeft zeker een uur bekneld gezeten in zijn voertuig en is ter plekke in de ambulance zo veel mogelijk gestabiliseerd met behulp van de arts van de traumahelikopter. 

De bijrijder kon eerder uit de auto komen en raakte lichter gewond dan de bestuurder, maar is ook naar het ziekenhuis overgebracht. 

Water

Meerdere brandweerwagens en drie ambulances waren ter plaatse. Ook een traumahelikopter was opgeroepen en ter plaatse gekomen. De auto is hard op een boom gebotst door, zoals het er nu uitziet, een grote plas op de weg. Mogelijk is de bestuurder hierdoor de macht over het stuur verloren en vervolgens op de boom geknald. 

Volgens omstanders zou op deze weg bij hevige regenval soms wel 10 centimeter water op de weg liggen, wat fors hinderlijk en gevaarlijk is voor automobilisten.

Aquaplaning

Er wordt gewaarschuwd voor forse aquaplaning op de wegen. De hulpdiensten krijgen diverse meldingen van rioolsystemen die de wateroverlast niet meer aankunnen, met aquaplaning tot gevolg. Of aquaplaning ook een oorzaak is voor dit ongeval, is nog niet duidelijk.

De weg was afgesloten door de hulpdiensten ter hoogte van de oprit A348 bij Velp en de rotonde met de Beekhuizenseweg.

Arnhem e.o.