Volledig scherm
© Menno Boon

Twee mannen uit Velp opgepakt voor bedreiging politieagenten

VELP - Twee mannen van 32 en 19 jaar oud uit Velp zijn woensdag aangehouden voor belemmering, bedreiging en openlijk geweld tegen goederen. De beide mannen achtervolgden begin augustus politieagenten tot aan het politiebureau in Velp en probeerden vervolgens daar op het terrein te komen.

De twee stonden, samen met anderen, te kijken toen de politie op 5 augustus een 13-jarige jongen aanhield in Velp omdat hij met te veel alcohol op op een bromfiets reed. De jongen had bovendien geen geldig rijbewijs.

Op dat moment al bemoeiden omstanders zich met de aanhouding en probeerden te voorkomen dat de 13-jarige werd opgepakt. Toen de knul naar het politiebureau werd gebracht achtervolgden enkelen de politieauto. De politie kon uiteindelijk voorkomen dat de achtervolgers ook op het terrein van het het politiebureau konden komen.

Na onderzoek van de politie zijn de twee verdachten geïdentificeerd en aangehouden.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Arnhem e.o.