Volledig scherm
De in Westervoort gevonden roodwangschildpad. © Amivedi

Twee schildpadden in vier dagen gevonden op straat

SPANKEREN/ WESTERVOORT - In vier dagen tijd zijn er twee schildpadden gevonden op straat in dorpen langs de IJssel. Het gaat in beide gevallen om een roodwangschildpad.

De eerste schildpad werd afgelopen zaterdag gevonden op de Dorpsweg in Spankeren, gisteren werd de tweede aangetroffen aan de Koeweide in Westervoort.

Geen verklaring
„Hoe het kan dat er in vier dagen ineens twee schildpadden worden gevonden? Geen idee, eigenlijk”, zegt Loek Schmohl van Amivedi, dat vermiste en gevonden dieren registreert en foto en vindplaats op hun website zet. „Een paar maanden geleden hadden we ook zo'n vlaag van gevonden schilpadden, misschien heeft het met het weer te maken.”

Volgens Schmohl kunnen de dieren prima overleven in het wild in Nederland. „Ik ben geen schildpadden-expert, maar de dieren worden ook wel in vijvers gehouden en daar overleven ze ook.”

Beide dieren zijn naar het Dierentehuis Arnhem e.o. gebracht in Velp, waar ze worden opgevangen en verzorgd. De eigenaren kunnen hun dieren daar ophalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.