Volledig scherm
Een AED hangt in een kastje aan de muur. © x

Tweede actie voor AED in Dieren-Noordoost

DIEREN - De inzamelingsactie voor de aankoop van een AED in Dieren-Noordoost is zo succesvol, dat het wijkplatform meteen een tweede actie start. De eerste Automatische Externe Defibrillator komt bij de Spar aan de Cederlaan, de tweede bij de gemeentewerf aan de Meidoornlaan.

Een AED is een draagbaar apparaat dat wordt ingezet om het hartritme te herstellen bij een hartstilstand. De kans op overleven is het grootst als binnen zes minuten gestart wordt met het reanimeren met een AED. 

In Dieren-Noordoost is een AED nog niet aanwezig

,,We kwamen erachter dat bij ons in de wijk zo'n AED nog niet aanwezig was”, vertelt Fred Haandrikman van het wijkplatform. Zo ontstond het idee een geldinzamelingsactie te houden via de website buurtaed.nl.

Deze is bijzonder succesvol geweest: binnen enkele dagen is nagenoeg het gehele benodigde bedrag van 2500 euro opgehaald. Deze AED komt aan de buitenmuur van de Spar op de Cederlaan te hangen.

,,Nu gaan we door voor een tweede AED aan het andere uiteinde van de wijk”, zegt Haandrikman. Deze komt, met instemming van de gemeente, buiten aan het hek van de gemeentewerf aan de Meidoornlaan.

Ook voor een AED in de Dierense Akkerstraat loop een actie bij buurtaed.nl. Maar hiervoor is nog maar 976 euro binnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.