Cesary Beresford voor zijn appartement (links), dat deel uitmaakt van de ruïnes van het bejaardenhuis Rhederhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Cesary Beresford voor zijn appartement (links), dat deel uitmaakt van de ruïnes van het bejaardenhuis Rhederhof. © Gerard Burgers

Uitzetting dreigt voor Poolse kraker: ‘Ik had me dit land veel progressiever voorgesteld’

RHEDEN - Arbeidsmigrant Cesary Beresford uit Polen heeft al heel wat ellende meegemaakt. Nu moet hij misschien ook nog zijn appartement uit in Rheden, dat hij gekraakt heeft. Hij wil niet weg en zal zich verzetten als de politie komt, zegt hij. 

56 reacties

 • elan

  4 maanden geleden
  Moet je na de gebeurtenis van afgelopen week niet iets met dit artikel?Daad bij het woord gevoegd, de Gelderlander vindt het ethisch verantwoord om de foto te laten staan?
 • arnhemeen

  5 maanden geleden
  Hoezo schrijft de journalist van de Gelderlander "zijn appartement"? Hij heeft het gekraakt het is helemaal niet van hem! Weer typische Gelderlander journalistiek. Uitzetten die kraker.
 • nelb

  5 maanden geleden
  Progressief wil inderdaad zeggen met veel mooie woorden veel buitenlanders hiernaartoe halen en hun lot vervolgens in de handen van overheden leggen, die hun eigen bevolking bij lange na niet weet te huisvesten...
 • Mies

  5 maanden geleden
  Beetje melig. Weekend, verveling door corona omdat ik een deel van mijn werk niet mag uitvoeren. En dan ga je je dingen afvragen die normaal niet in je opkomen. Ja, het valt mijzelf ook op.
 • flabus

  5 maanden geleden
  En de bijbehorende alcohol.
 1. Australië herdenkt Prins Philip
  Play

  Australië herdenkt Prins Philip

 2. Spiksplinternieuwe priklocatie in Malden nauwelijks gebruikt
  Play

  Spiksplin­ter­nieu­we prikloca­tie in Malden nauwelijks gebruikt

Arnhem e.o.