'Vaart minder spaart kinderen', een actie om de Oranjeweg in Rheden veiliger te maken. Rechts (in rode jas) Ad Baars, uiterst links Olivier Maréschal.
Volledig scherm
PREMIUM
'Vaart minder spaart kinderen', een actie om de Oranjeweg in Rheden veiliger te maken. Rechts (in rode jas) Ad Baars, uiterst links Olivier Maréschal. © Rolf Hensel

‘Vaart minderen spaart kinderen’: wéér actie voor verkeersveiligheid op ‘racebaan’ in Rheden

RHEDEN - De Oranjeweg is haast een snelweg door het dorp Rheden. Dat zeggen de Rhedenaren Olivier Maréschal en Ron Baars. Samen zijn zij een actie begonnen die de gemeente moet bewegen iets te doen aan de verkeersveiligheid op de weg.

1 reactie

 • gejah nijman

  2 maanden geleden
  Het grappige, of beter droevige is, het zijn vaak gewoon de eigen inwoners die daar veel te hard rijden. Maar ik heb ook wel eens meegemaakt dat ik daar vol in de remmen moest omdat fietsers vanuit de haverweg zonder ook maar te stoppen die weg over knallen. Andersom is het ook levensgevaarlijk.
 1. Verbazing in Eerbeek: plots staan er 15 pony’s tussen de rijtjeshuizen: ‘Deed gordijn open en zag ze staan’
  PREMIUM

  Verbazing in Eerbeek: plots staan er 15 pony’s tussen de rijtjeshui­zen: ‘Deed gordijn open en zag ze staan’

  Bewoners aan de Papiermakerserf in Eerbeek én Shetlander-eigenaar Theo Jansen beleefden een ochtend die ze nog nooit meemaakten. In het holst van de nacht breken vijftien shetlanders van Theo uit en maken een tocht door Eerbeek. Ze belanden in de voortuin van onder meer Kristel Elsebroek en haar zoon. ,,Ik kon niet meer stoppen met lachen. Gelukkig zijn ze veilig terug.’’

Arnhem e.o.