De voormalige steenfabriek De Groot in de uiterwaarden van de IJssel bij Velp.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige steenfabriek De Groot in de uiterwaarden van de IJssel bij Velp. © Gerard Burgers

Vakantiehuisjes en hotel op terrein voormalig steenfabriek De Groot in Velp

VELP - Eindelijk lijkt er een kansrijk plan te zijn voor het terrein van de voormalige steenfabriek De Groot bij Velp. Eigenaar OmRo Vastgoed Velp wil er vakantiehuisjes bouwen en een hotel. Ook moet er horeca komen en een parkeerplaats voor bezoekers van de Posbank.

7 reacties

 • Dirk

  2 jaar geleden
  Ik begrijp niet goed waarom dit buitendijkse gebiedje tussen IJssel en snelweg aantrekkelijk is voor recreatie. Lekker logeren langs de hoger gelegen snelweg? En daar een parkeerterrein voor de Posbank aanleggen? Lijkt allemaal erg onlogisch. 
 • R. Fluit

  2 jaar geleden
  Als er maar niet van die lelijke windmolens (vogelhakselaars) komen. Huisjes genoeg in Giesbeek en Lathum. Geef dit gebied terug aan de natuur. Laat de provincie dit opkopen en er een mooi park van maken met ruïnes voor de uilen en vleermuizen. Verbreed de beek die daar op de IJssel uitkomt en maak er een broedgebied van voor de ijsvogels.
 • Wim

  2 jaar geleden
  Direct aan de overzijde van de IJssel ligt natuurgebied van Natuurmonumenten. Dat was landbouwgebied en sinds een aantal jaren natuur. Daarnaast ligt Rhederlaag. Grote speler in dat gebied is ook Leisurelands, een vrij schimmige semi-overheid die graag overal hekken plaatst met slagbomen om geld te vangen. Het hele gebied moet vrijgegeven worden inclusief Rhederlaag anders worden wij Nederlanders een speelbal van grootgrondbezitters en moeten we overal betalen. Voor de Veluwe is die kans op betalen ook huizenhoog. Zie het gesteggel rondom de Posbank. Zogenaamd voor natuur maar louter om poen.
 • Wim

  2 jaar geleden
  Voor de natuur is teruggeven van het terrein aan die natuur de beste optie, en ik zou daarover niet treuren. Maar spreiding van de recreatie, verder weg van de Veluwe is ook goed. Momenteel wordt de Veluwe een pretpark, doorgeslagen geldhonger van de gemeenten op de Veluwe (inclusief Rheden) zorgt voor verkwanseling van het gebied. Dat moet teruggedraaid worden en de recreanten dien je meer te spreiden. O.a. Het hele uiterwaardengebied heeft al de status natuur.
 • P. S.

  2 jaar geleden
  Het lijkt een mooie gedachte maar is het niet. Recreatief gebied is er pal aan de overkant al meer dan genoeg (maar niet op grond van OmRo en buiten de gemeente Rheden...). Enig besef van de consequenties kan geen kwaad: de toeristische druk op de Veluwezoom is nu al te groot. Laat staan met een, vooruit, fantastisch vormgegeven recreatiecomplex pal op de drempel. Aantrekkelijk? Ja. Verstandig? Nee.