Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig Hotel Laag-Soeren is tegenwoordig een ruïne. © Gerard Burgers

Veel belangstelling voor 'spookhotel' Laag-Soeren, maar gemeente werkt niet mee

LAAG-SOEREN - In voormalig Hotel Laag-Soeren, ook wel bekend als het 'spookhotel', is de nodige interesse getoond sinds de ruïne ongeveer twee jaar geleden weer in de verkoop is gezet voor 685.000 euro. Dat laat Hans Eertink van Kendes Rentmeesters & Adviseurs weten. 

Volledig scherm
© Gerard Burgers

,,Veel gevraagd is een bestemming met zorg erbij.’’ Er is alleen één probleem: de gemeente Rheden wil daar voorlopig niet aan meewerken.

Nu is alleen plaats voor een partij die een recreatief of toeristisch plan heeft voor het vervallen hotel aan de Harderwijkerweg in Laag-Soeren, zegt de gemeente. Daarbij kan worden gedacht aan een nieuw hotel, een restaurant of een conferentieoord. ,,Door een dergelijke publieksfunctie blijft het terrein toegankelijk, 'beleefbaar' en draagt het bij aan ons beleid om recreatieve en toeristische activiteiten in het buitengebied te bevorderen’’, zegt een woordvoerder.

Hotel Laag-Soeren staat al jarenlang leeg. Mientje Dullemond, de laatste eigenaar, stierf in 2007 en liet het terrein na aan vijf goede doelen: de Hervormde Gemeente, het Reumafonds, stichting Wilde Ganzen, Artsen zonder Grenzen en KWF Kankerbestrijding. Dullemond woonde met haar broer in het gebouw, dat tot 1976 een hotel was.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.