Den Heuvel is een ongezellige plek voor de weekmarkt in Velp.
Volledig scherm
PREMIUM
Den Heuvel is een ongezellige plek voor de weekmarkt in Velp. © Ellen Koelewijn

Velp wil statiger centrum: minder troosteloze gevels, meer groen en een opkikker voor de markt

VELP - Het dorpscentrum van Velp moet een statiger uitstraling krijgen. Het winkelgebied aan de Hoofdstraat heeft niet het niveau dat van een villadorp mag worden verwacht en dat moet veranderen. 

Er zijn veel lelijke gevels aan de Hoofdstraat.
Volledig scherm
Er zijn veel lelijke gevels aan de Hoofdstraat. © Gerard Burgers

Winkeliersvereniging BIZ Centrum Velp, de gemeente Rheden en het adviesbureau Seinpost stellen dit in hun gezamenlijke verbeterplan voor het dorpshart.

De drie plannenmakers hebben hun handen ineen geslagen omdat er in Velp veel te verbeteren valt. Het dorpscentrum moet meer cachet krijgen en daarmee aantrekkelijker voor iedereen in Velp-Noord en Velp-Zuid worden. Hier de belangrijkste punten uit het verbeterplan.

1. Het dorpscentrum moet een tweede supermarkt krijgen in de omgeving van de Overtuin. Met de Albert Heijn aan het ene uiteinde van de Hoofdstraat en de nieuwe supermarkt aan het andere uiteinde, ontstaat een commercieel aantrekkelijk ‘haltermodel’, met de beide supermarkten als gewichten en de Hoofdstraat als de stang ertussen. Bekeken moet worden waar de tweede supermarkt kan komen en welk supermarktbedrijf zich er wil vestigen.

2. Er moeten meer bomen en plantenbakken langs de Hoofdstraat komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.