PVV-leider Geert Wilders wordt al jaren zwaar beveiligd wegens doodsbedreigingen, zoals hier op campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
PVV-leider Geert Wilders wordt al jaren zwaar beveiligd wegens doodsbedreigingen, zoals hier op campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. © ANP

Velpenaar (57) ‘Killroy’ bedreigde Geert Wilders met de dood via brieven: ‘Ik wilde hem uit de tent lokken’

,,Waar bent u mee bezig?” Zo duidelijk de vraag van de Arnhemse politierechter was, zo vaag was het antwoord van de 57-jarige verdachte. De Velpenaar gaf dinsdagochtend ruiterlijk toe politicus Geert Wilders herhaaldelijk met de dood bedreigd te hebben. Maar waarom precies, dat kon hij niet uitleggen.

18 reacties

 • Ceciel Buijser

  1 week geleden
  @Martin, kijk voor de lol eens op de reacties op de Tweets van Kaag. Stel je dan eens voor dat het niet Kaag is, maar je dochter of je vrouw. Kaag doet trouwens niet aan kinderachtige provocaties als een Mohammedcartoonwedstrijd of een kopvoddentaks. Wilders is niet achterlijk en weet exact wat hij uitlokt. Daar teert hij op. En als je denkt dat hij echt iets tot stand kan of wil brengen, dan kom je bedrogen uit. Je mag van Kaag vinden wat je wil maar die neemt haar werk tenminste wèl serieus.
 • Martin De Beer

  1 week geleden
  Really Ceciel, je denkt dat Kaag en Simons meer bedreigd worden dan Wilders? Ik ben het niet met hem eens maar als er iemand geen leven meer heeft sinds hij politicus is geworden is het Wilders. en dan kom jij aan met Kaag, lachwekkend!
 • B.E.J. Merts

  1 week geleden
  Het is natuurlijk niet goed te praten, maar wie haat zaait zal oogsten.
 • R. Fluit

  1 week geleden
  Ik hoop dat ie lang de bak ingaat.
 • Ceciel Buijser

  1 week geleden
  @Arno van Gemert, ja, dat is me bekend. Het is me ook bekend dat Wilders dat voor een groot deel aan zijn eigen provocatieve politiek te danken heeft. Naar mijn idee zit hij welheel gretig het slachtoffer uit te hangen. Maar is het u ook bekend dat Kaag, Simons en Halsema beveiliging hebben? Dat zij niet alleen gewelddadig maar ook zeer seksistisch bejegend worden, met verkrachtingsfantasieën en weet ik niet wat meer? Maar dat zij daar niet over zitten te jammeren?

Arnhem e.o.