Volledig scherm
PREMIUM
Een bezoeker brengt afval bij het recycleplein in Doesburg. Volgend jaar juli gaan ook de inwoners van de gemeente Rheden hierheen rijden. © Erik van 't Hullenaar

Velpenaren moeten straks een stuk verder rijden om grof vuil weg te brengen

VELP - Zit je in de gemeente Rheden met grof vuil, dan ga je tot op heden naar het afvalbrengpunt in Arnhem. Maar dat gaat veranderen, want het wordt Doesburg. Niet zo leuk voor de inwoners van Velp.

Voor Velpenaren is het tot op heden een klusje van niks. Moet je af van steenpuin, hout of metaal, dan rijd je met je karretje achter de auto in een paar minuten door Presikhaaf naar het afvalbrengpunt op de Beijerinckweg.

Fluitje van een cent. Dat bewoners van Laag-Soeren er 24 minuten over doen, is een gegeven dat nooit tot protesten heeft geleid. Iedereen is er kennelijk aan gewend. In Arnhem worden jaarlijks circa 22.000 bezoekers uit de gemeente Rheden geregistreerd.

Quote

Of je nu Arnhem of Doesburg kiest, je benadeelt altijd het andere uiteinde van de gemeente.

Erik Roumen , D66 Rheden
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.