Zo moet de spatbril er uiteindelijk uit gaan zien.
Volledig scherm
Zo moet de spatbril er uiteindelijk uit gaan zien. © Radboudumc

Velps bedrijf helpt in recordtempo met maken maskers voor Radboudumc

VELP - Het team van De Kat Tooling and Moulding in Velp maakt in opdracht van Radboudumc zogenoemde Pre Shield spatbrilhouders. In een recordtempo hebben ze de eerste 5.000 modellen af. 

,,Normaal doen we over zo’n opdracht vier tot zes weken,” zegt Karel Oomens van De Kat. Hij vertelt dat het team alle zeilen bijzet en nu binnen drie dagen niet alleen het aantal matrijzen (modellen) voor het ziekenhuis in Nijmegen hebben geproduceerd, maar het model ook hebben bedacht binnen die tijd.

Oomens is trots op zijn team. ,,Zowel de kwaliteit en de kwantiteit van de modellen zijn goed. De eerste 500 worden op dit moment getest in het Radboud.”

Basis

De Kat Tooling and Moulding is één stapje in de opdracht van het Radboudumc. Zij zorgen voor de basis van de bril, het montuur als het ware, en een ander bedrijf zorgt dat de beschermende kunststof kap erop wordt gemonteerd. 

Oomens is blij dat ook hij en zijn bedrijf een steentje kunnen bijdragen aan de zorg. Met het masker worden zorgmedewerkers in het ziekenhuis minder blootgesteld aan het virus.

Wethouder trots

Maandagochtend kwam ook wethouder Ronald Haverkamp langs bij het bedrijf en sprak daar zijn waardering uit. Hij vindt het belangrijk dat bedrijven in de regio meehelpen om de zorg te ondersteunen.

Daarnaast is hij trots dat alle medewerkers zich volle bak inzetten voor de grote vraag naar spatbrillen die in de zorg nu ontzettend nodig zijn.

Arnhem e.o.