Volledig scherm
De moestuin krijgt zitplek voor tien tot twaalf mensen © DG

Velpse buurt krijgt tóch eigen moestuin

VELP - De omstreden buurtmoestuin bij het Kemphaanplein en het Rietgansplein in Velp gaat er toch komen. Voor- en tegenstanders van het groene initiatief zijn het met elkaar eens geworden over een aangepaste vorm van de groenstrook.

Een bank met plek voor tien tot twaalf personen, een grote tafel en ruimte voor een barbecue bleken dinsdagavond voldoende om tegenstanders van de moestuin over de streep te trekken. Ook wordt het tuintje kleiner dan oorspronkelijk gepland.

In de clinch
Buurtbewoners lagen de afgelopen maanden met elkaar in de clinch over de komst van de moestuin. Voorstanders wilden de onderlinge contacten in de buurt verbeteren en waren al begonnen met de aanleg van de benodigde zaaigrond op het grasveld tussen het Kemphaanplein en het Rietgansplein.

Vernielingen
Dat deden ze zonder alle omwonenden officieel op de hoogte te stellen. Tegenstanders waren onaangenaam verrast. De beginselen van het tuintje werden de afgelopen maanden twee keer vernield. Bij daaropvolgende informatiebijeenkomsten liepen tegenstanders boos weg.

Volledig scherm
Omwonende Jos Aalders bij de inmiddels afgebroken moestuin. © Marc Pluim

Arnhem e.o.