Volledig scherm
PREMIUM
V.l.n.r.: De huisartsen Haag, Visser ‘t Hooft, Op den Winkel (zittend), Scherpenhuysen (half), Hartman (staande), V.d. Willigen, Eykman, en Portheine. © Comité moedige mensen in WO2 Velp

Velpse huisarts Portheine krijgt zijn eigen straat

VELP - Dokter Portheine, dat was nog een huisarts die af en toe ongevraagd aan de achterdeur verscheen om te informeren hoe de familie ervoor stond. ‘Een man die als een uitwonend familielid werd beschouwd', schreef oud-patiënt en schrijver Koos van Zomeren in 1998. Bovendien was de dokter in de oorlog voor de duvel niet bang.

De Velpse huisarts krijgt nu een straat in dezelfde buurt in Velp-Zuid waar ook zijn collega-artsen Van der Willigen en Van der Feltz al een straat hebben. Initiatiefnemer tot de naamgeving is het Comité monument moedige mensen in WO2. De naam werd afgelopen zondag bekendgemaakt tijdens de herdenkingsplechtigheid bij het monument voor de moedige mensen in de voortuin van Nieuw-Schoonoord.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

Arnhem e.o.