Volledig scherm
© ANP

Velpse school helpt vijftig mensen op te leiden voor zorg

VELP - Het Astrum College in Velp gaat samen met acht zorgwerkgevers 51 werkzoekenden opleiden voor een gegarandeerde baan. Ze hebben een nieuw opleidingstraject ontwikkeld waarbij de deelnemers worden klaargestoomd voor een werkplek en meteen een salaris verdienen.

De mbo-school en de werkgevers bieden een twee jaar durende combinatie van leren en werken aan voor beroepen die normaliter om een drie- of vierjarige opleiding vragen.

 Studenten kunnen daarmee het diploma verzorgende individuele gezondheidszorg en maatschappelijke zorg halen en een baan krijgen bij een van de aan het project deelnemende organisaties.

De deelnemers gaan minimaal 20 uur per week in de praktijk aan de slag en gaan daarnaast één dag in de week naar school. Bij de werkgever kunnen zij ervaring opdoen op verschillende afdelingen. ,,Leerlingen kunnen aangeven waar hun voorkeur ligt, maar de baan die ze krijgen kan ook bij een andere organisatie zijn’’, zegt woordvoerder Wies Koopman van de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn (WZW). ,,De organisaties kunnen ook onderling kandidaten uitwisselen.’’

Quote

Leerlingen kunnen hun voorkeur aangeven

Wies Koopman

Honderd werkgevers

De WZW heeft bijna honderd werkgevers in zorg en welzijn, jeugdzorg en kinderopvang in Midden- en Zuid-Gelderland als lid. Die zijn samen goed voor 40.000 fte. 

De club werkt samen met het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven aan een evenwichtige bezetting van die arbeidsplaatsen.

Tekorten

De gezamenlijke leerlingenpool is een nieuwe manier om iets te doen aan de personeelstekorten. Ook de acht deelnemende organisaties hebben grote moeite om nieuwe werknemers te vinden.

Op de vacature kwamen ruim driehonderd reacties binnen. Vier van de acht werkgevers konden dankzij deze werving op één dag een speeddate houden met een grote hoeveelheid kandidaten. Uiteindelijk werden de mensen geselecteerd in wie zij de meeste potentie zien.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.