Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Velpse verdachte van mishandeling Doesburgse ex komt vrij

VELP - Een man uit Velp die onder meer wordt beschuldigd van mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriendin in Doesburg en het afpersen van een Huissenaar bij wie hij zich met een mededader voor had gedaan als 15-jarige jongen op sekssite Bullchat, komt vrijdag op vrije voeten.

De zaak tegen de man laat nog op zich wachten tot oktober en hij zat vast op grond van de zaken omtrent zijn ex. Als die feiten bewezen zouden worden in oktober, zou de te verwachten straf voor die feiten er inmiddels wel eens op kunnen zitten door de tijd die de man al in voorarrest zat, becijferde de rechtbank.

De Velpenaar wordt ervan beschuldigd dat hij zijn vriendin oktober 2018 sloeg en stompte en met een mes in haar richting stak. Ook vernielde hij een tafel, en beledigde hij een agent volgens de aanklacht. In maart 2019 werd de vrouw weer geslagen en gestompt en kreeg ze een deur hard tegen zich aan gegooid, luidt de beschuldiging verder.

Afpersen ‘zwijggeld’ om interesse in seks met minderjarige

Verder betaalde een Huissenaar tussen augustus 2017 en april 2018 drieduizend euro aan de Velpenaar en een medeverdachte. De medeverdachte had via Bullchat contact opgenomen en vervolgens seksueel contact gehad met de Huissenaar.

Toen de medeverdachte de Huissenaar had voorgesteld om samen een keer seks te hebben met een vijftienjarige jongen en de Huissenaar ook interesse toonde, kwam de Velpenaar zich melden als de vader van de fictieve 15-jarige. Ze eisten zwijggeld en zeiden dat er geluidsopnamen van waren, aldus de aanklacht.

De beschuldigingen tegen de Velpenaar zijn daarmee nog niet af: ook wordt hij verdacht van het opzettelijk aanrijden en met ‘kapotschieten’ bedreigen van iemand onder invloed van alcohol, aan de Kraakselaan in Doesburg 4 februari 2018. Na dat ongeval is de Velpenaar volgens de dagvaarding weggereden.

De zaak gaat 22 oktober verder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.