Verpleeghuis Gelders Hof aan de Harderwijkerweg in Dieren. Het grote gebouw op de achtergrond wordt ingericht als centrum voor preventie, revalidatie en kortdurend verblijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleeghuis Gelders Hof aan de Harderwijkerweg in Dieren. Het grote gebouw op de achtergrond wordt ingericht als centrum voor preventie, revalidatie en kortdurend verblijf. © Gerard Burgers

'Verpleeghuis als een fabriek’ maakt plaats voor nieuwbouw in landgoedsfeer

DIEREN - Intermezzo en Hofstaete in Dieren worden weer Gelders Hof. De oude gebouwen maken plaats voor acht nieuwe in het groen.

2 reacties

  • piece

    3 jaar geleden
    Helemaal mee eens, 30 jr is niets, Vreedenhoff in Arnhem is aan 1 kant van de buiten ook nog nooit gerenoveerd. De tekst klopt wel het ziet er aan de buitenkant erg saai en niet aantrekkelijk uit om naar binnen te gaan. Maar laten ze daar dan wat aan doen zodat het aantrekkelijk en er levendiger uitziet en z.n. binnen evt aanpassingen/verbouwingen maar nieuwe complexen nee. Menig architect weet met het bestaande gebouw dit wel voor elkaar te krijgen, en zo smijten we met geld. Moet modern dus slopen maar. Zonde geld.
  • DeClown

    3 jaar geleden
    Een pand van 30jaar oud slopen voor nieuwbouw!  Hallo gemeente Rheden doe hier iets aan. Dit is niet circulair. waar is de duurzaamheidsdrift?

Arnhem e.o.