Volledig scherm
Politie-agenten met kogelwerende vesten houden de verdachte van een overval aan in Velp. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

'Verwarde man' bij kasteel verdacht van overval op tankstation Velp

VELP - De verwarde man naar wie agenten zondagavond op zoek waren in de omgeving van Kasteel Rosendael, is volgens de politie dezelfde man die even later een tankstation aan de Zutphensestraatweg in Velp heeft overvallen. Het gaat om een 28-jarige inwoner van Velp, meldde de politie vandaag.

Agenten ging zondagavond rond 18.00 uur op zoek naar iemand die zich met een wapen zou ophouden in de buurt van Kasteel Rosendael. Hij dreigde zichzelf wat aan te doen, zo meldden getuigen. De zoektocht leverde niets op.

Gewapende overval
Een half uur later kwam een melding binnen van een gewapende overval op tankstation Esso aan de Zutphensestraatweg, pakweg 2,5 kilometer verderop. De dader ging er vandoor met geld en was korte tijd spoorloos.

Arrestatie
Tegen 20.00 uur kon een verdachte worden gearresteerd in een pizzeria aan de President Kennedylan in Velp. Agenten met getrokken wapen en gehuld in kogelwerende vesten gingen de zaak binnen om de man te arresteren.

Het vuurwapen dat hij zou hebben gebruikt bij de overval is niet gevonden. De 28-jarige zit vast voor onderzoek en verhoor.

Arnhem e.o.