Volledig scherm
© Thinkstock

Vierde verdachte (22) gepakt voor overvallen en bedrijfsinbraak

ARNHEM/ RHEDEN - Een 22-jarige man uit Rheden is maandag aangehouden voor drie overvallen in Arnhem, Rheden en Zevenaar en een bedrijfsinbraak in Velp in 2014 en 2015. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Vorige maand hield de politie al een 35-jarige Arnhemmer en twee stadsgenoten van 23 jaar aan. 

De man wordt onder meer verdacht van een overval op een bedrijf aan de Exa in Zevenaar in augustus 2014. Een medewerker werd toen geschopt en bedreigd met een vuurwapen. De overvallers maakten onder andere een geldbedrag buit. 

Overval
Twee maanden later, in oktober 2014, werden een 70-jarige man en zijn 90-jarige moeder overvallen in hun woning aan de Cruquiusweg in Arnhem. De twee raakten daarbij lichtgewond.

Vervolgens bleef het even stil. Tot maart 2015: toen werd ingebroken bij een juwelier in Velp. De inbrekers namen een groot aantal sieraden mee.

Mishandeling
De laatste overval waarvan de 23-jarige Arnhemmer wordt verdacht, vond vorig jaar oktober plaats. Een bewoner van de Schietbergseweg in Rheden werd in zijn woning overvallen, bedreigd en mishandeld. De overvallers gingen er daarna met geld en zijn auto vandoor.

In het onderzoek naar de zaak ontdekte de politie dat er mogelijk verband was tussen de drie overvallen en de inbraak. De Arnhemmers kwamen dankzij tips na een uitzending van het programma Opsporing Verzocht in beeld. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Arnhem e.o.