De ketting die werd buitgemaakt in Dieren.
Volledig scherm
De ketting die werd buitgemaakt in Dieren. © Opsporing Verzocht

Vijf tips over brute overval bejaarde vrouwen uit Dieren en Velp na uitzending Opsporing Verzocht

DIEREN/ VELP - De politie heeft inmiddels 5 tips binnengekregen over de overvallen op twee bejaarde vrouwen (81 en 94) uit Dieren en Velp. Dit naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond. Daarin werd aandacht besteed aan de zaken op de Bankertlaan in Velp en de Schimmelpennincklaan in Dieren.

De politie vermoedt dat het bij beide overvallen gaat om dezelfde dader. De twee slachtoffers zagen allebei een blanke jongeman van 1,80 meter lang die accentloos Nederlands sprak. In beide gevallen sloeg de man rond 18.30 uur toe.

De overvaller verraste beide vrouwen thuis. 

De ringen van haar vingers

Op 22 januari belde hij aan bij de 94-jarige Velpse en vroeg om een glaasje water. De vrouw deed open, werd meteen tegen de grond gewerkt en meegesleurd door de gang. Gestoord door een rinkelende telefoon probeerde de overvaller nog de ringen van haar vingers te stelen. Toen dat niet lukte trok hij de ketting van haar hals en maakte zich uit de voeten.

De vrouw hield er verwondingen aan haar elleboog aan over.

Vol in haar gezicht

Op 31 januari was een 81-jarige Dierense het slachtoffer. De vrouw kwam thuis en zette de net gedane boodschappen in de keuken toen ze door de, vermoedelijk in de achtertuin wachtende overvaller werd aangevallen. Hij sloeg haar vol in haar gezicht en trok de ketting van haar nek. De 81-jarige hield er een forse bloeduitstorting in de hals aan over.

Haar zoon vertelde in de uitzending dat de ketting een cadeau was van zijn twee jaar geleden overleden vader, gegeven bij hun 25-jarige bruiloft. ,,Die ketting was eigenlijk het enige mooie cadeau dat ze overhad van die man. Die is nu weg. Ze hebben haar mooiste cadeau eigenlijk  gestolen.’’

De overvallen werden begin februari ook al in het tv-programma behandeld. Dat leverde destijds ook 5 tips op.

Bekijk hieronder de uitzending van Opsporing Verzocht:

Arnhem e.o.