Volledig scherm
Niek van Binsbergen, in het voetbalplaatsjesalbum van Rheden in 2014. © DG

Voetbalclub SC Rheden rouwt om dood Niek (22)

RHEDEN - Groot verdriet bij SC Rheden om de dood van Niek van Binsbergen, speler van het derde zondagteam. De 22-jarige Rhedenaar overleed zondagmorgen plotseling.

Enkele honderden Rhedenaren waren maandagavond naar de kantine van de voetbalclub gekomen om een condoleanceregister te tekenen.

Emotioneel
Alle spelers van het elftal van Niek waren aanwezig. Een portretfoto van Van Binsbergen en een ingelijst wedstrijdshirt werden verlicht door kaarsjes. Op de achterkant van het kledingstuk staat 'Billy', de bijnaam van Van Binsbergen. Zijn vrienden hielden het niet droog en ook voorzitter Hans Bosman was emotioneel. „De kantine staat de deze week elke avond tot jullie beschikking. Alle trainingen en duels op zaterdag zijn afgelast. Nodig vrienden uit om te komen praten. Zoek steun bij elkaar.”

Wedstrijd
Rheden 3 speelt zondag tegen Arnhemia 3. De voetballers beslissen zelf op een later tijdstip of die wedstrijd doorgaat. Preses Bosman: „Als jullie het willen, wordt er gespeeld. Maar de wedstrijd kan ook afgezegd worden. De tegenstander heeft daar alle begrip voor. Beslis niet nu. Neem de tijd."

Overleden
Van Binsbergen is zondag onder een trein gekomen. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk, zo meldt Eddy van Binsbergen, de oom van Niek. De familie hoopt dinsdag meer duidelijkheid te krijgen van de politie. Niek van Binsbergen wordt zaterdag begraven op Heiderust in Rheden.

Arnhem e.o.