Volledig scherm
Clubmensen van SCS lezen in het boek ter ere van het 75-jarig jubileum van SCS. © Marc Pluim

Voetbalclub SCS traint weer, nu nog een elftal

LAAG SOEREN - SCS uit Laag-Soeren, de enige voetbalclub in Nederland zonder elftal, heeft goede hoop komend seizoen weer in competitieverband te kunnen voetballen.

Een groep van pakweg vijftien man heeft de training hervat. SCS heeft dit jaar voor het eerst sinds de oprichting in 1937 geen elftal dat competitiewedstrijden speelt.

Te weinig man
De vereniging, met prachtige blauw met wit gestreepte wedstrijdshirts, had voor de zomer slechts elf man beschikbaar en dat was te weinig om een seniorenteam te formeren, aldus wedstrijdsecretaris en consul Henk Bosman. „Maar inmiddels trainen er vijftien man achter 't Sprengenhus, ons clubhuis. We weigeren vooralsnog de handdoek te gooien. In maart, april 2017 nemen we een beslissing. Dan hakken we de knoop door", zegt Bosman.

Snerttoernooi
Op 7 januari is in de zaal van 't Sprengenhus het snerttoernooi. Bosman hoopt dat dat, gekoppeld aan de nieuwjaarsreceptie, nog enkele voetballers oplevert. „De lobby is in volle gang. Vijftien voetballers is net te weinig om het seizoen mee te starten. We hebben er nog een paar nodig.”

Nieuwbouw
Aan de overkant van de straat wordt druk gebouwd. Daar verrijst Hof van Soeren, met 69 woningen. Bosman bekijkt de bouwwerkzaamheden met een glimlach: „De nieuwe mensen zijn van harte welkom. Wij hopen natuurlijk op jonge mensen met kinderen.”

Arnhem e.o.