Volledig scherm
PREMIUM
In Arnhem wordt de Wereldwinkel steeds meer een mooie cadeauwinkel, in Dieren zat dat er niet in. © Erik van 't Hullenaar

Waarom de Wereldwinkel zal innoveren of sneven

ELST/ARNHEM - Voor wereldwinkels in de regio Arnhem is het erop of eronder: ze verdwijnen of ze vinden zichzelf opnieuw uit. 

In Ede is hij al dicht, net als in Duiven en Huissen. En op 1 december volgt de vestiging in Dieren. Heeft de Wereldwinkel, de winkel waar je 'eerlijke producten' koopt uit de Derde Wereld, zijn langste tijd gehad? In 2012 waren er in Nederland nog vierhonderd wereldwinkels, nu zijn het er minder dan driehonderd. Of is er toch nog hoop?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofterrein Velp

    Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofter­rein Velp

    VELP - De uitkomst van het onderzoek is duidelijk: de meeste ondernemers, omwonenden en klanten zijn voorstander van het afschaffen van het betaald parkeren op de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat in Velp. Daarom stellen burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden nu aan de gemeenteraad voor om op dit terrein achter Albert Heijn parkeren met de blauwe parkeerschijf in te voeren, zoals in de rest van het Velpse centrum.

Arnhem e.o.