Terrein van betonfabriek De Meteoor aan de Schaarweg in Rheden.
Volledig scherm
PREMIUM
Terrein van betonfabriek De Meteoor aan de Schaarweg in Rheden. © Google Street View

Waarom dit bedrijf (na 115 jaar) niet wil wijken om de bouw van 1000 huizen mogelijk te maken

De Meteoor is voorlopig niet van plan te vertrekken uit Rheden. De gemeente Rheden wil graag dat de betonfabriek plaatsmaakt voor een nieuwe woonwijk. Unit directeur Alfred Heij van De Meteoor noemt dat een ‘proefballon’.

12 reacties

 • Dirk Brinkman

  1 week geleden
  Waarom moet een bedrijf wat er 115 jaar zit verhuizen ? Misschien omdat ergens anders duurder bouwen is ? Zal zeker met geld te maken hebben , mogelijk omdat er na verhuizing gekkaagt kan worden vervuilde grond ofzo en er een schadeclaim betaald moet worden . Bij dit soort dingen zit er altijd iets achter waarom speciaal op die plek bouwen?
 • jo Gun

  2 weken geleden
  Nooit begrepen waarom dit bedrijf niet op de plek van de voormalige steenfabriek wilde ziten. Ideaal voor de aan en afvoer grondstoffen en producten en geen overlast buurt en de IJssel binnen handbereik.
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  Van een gedwongen verhuizing moet je altijd beter worden. Wordt de betonfabriek er beter van?
 • gejah nijman

  2 weken geleden
  Werkgelegenheid is belangrijk, maar verplaatsen naar bijvoorbeeld de beemd zou niet echt gek zijn. Is niet ver weg, de mensen behouden hun baan. Rheden loopt leeg qua winkels, en er zijn veel ouderen. Rheden heeft huizen nodig zodat het winkelaanbod ook vergroot kan worden. Het idee is helemaal niet zo gek hoor.
 • J.C. Wijbrans

  2 weken geleden
  Rheden heeft zijn werkgelegenheid hard nodig. We werken niet allemaal als manager of IT-er in Arnhem. Voor wie denk je dat die duizend nieuwe huizen straks te betalen zijn? De hele samenstelling van het dorp verandert hierdoor.