Op de Schietbergseweg (van Rheden naar de Posbank) rijdt het verkeer al weer sinds donderdagavond.
Volledig scherm
Op de Schietbergseweg (van Rheden naar de Posbank) rijdt het verkeer al weer sinds donderdagavond. © Sven Menschel

Weer een weggedeelte op Posbank opengesteld

RHEDEN - De wegen op de Posbank zijn inmiddels zo goed als allemaal te berijden. Op deze dinsdagmiddag is ook het deel van de Beekhuizenseweg tussen paviljoen De Posbank en eetkraam Koepel de Kaap opengegaan.

Daarmee zijn inmiddels alle horecagelegenheden op de Posbank weer bereikbaar. De wegen waren afgesloten als gevolg van de tornado van vorige week, die veel schade in het bomenbestand heeft aangericht. 

Bezoekers rijden gewoon door

De Beekhuizenseweg is nu alleen nog afgesloten tussen de Koepel de Kaap en de Lappendeken. De afsluitingen zijn aangegeven door wegversperringen.

De ervaring leert overigens dat veel bezoekers hier geen boodschap aan hebben en gewoon doorrijden. Natuurmonumenten en de gemeente Rheden vragen van het publiek om dit niet meer te doen. Op de afgesloten weggedeelten zijn immers de gevaarlijkse situaties nog niet aangepakt. 

Wandelaars betreden het gebied op eigen risico. De komende dagen wordt doorgewerkt om ook het laatste weggedeelte op de Posbank toegankelijk te maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.