Wegen op Posbank na periode van gladheid weer open voor verkeer

VideoRHEDEN/ ROZENDAAL - De wegen op de Posbank en naar het Rozendaalse Veld zijn weer open voor verkeer. Dat meldt de gemeente Rheden zondagochtend. Het natuurgebied was sinds woensdagochtend afgesloten voor gemotoriseerd verkeer nadat dinsdag een flink pak sneeuw was gevallen.

De afsluiting is noodzakelijk uit veiligheidsoverwegingen. Zout strooien op de Posbank is geen optie voor Rheden omdat er sprake is van beschermd natuurgebied. Vanwege hoogteverschillen is sneeuwschuiven ook niet mogelijk, stelt de gemeente.

Het gebeurt vaker dat de wegen in Nationaal Park Veluwezoom worden afgesloten. Wie wil wandelen (of langlaufen, zie video) kan tijdens die afsluiting gewoon het natuurgebied in. Restaurant De Posbank was sowieso bereikbaar, via De Steeg.

Volledig scherm
De Posbank bij Rheden. © Natuurmonumenten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofterrein Velp

    Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofter­rein Velp

    VELP - De uitkomst van het onderzoek is duidelijk: de meeste ondernemers, omwonenden en klanten zijn voorstander van het afschaffen van het betaald parkeren op de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat in Velp. Daarom stellen burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden nu aan de gemeenteraad voor om op dit terrein achter Albert Heijn parkeren met de blauwe parkeerschijf in te voeren, zoals in de rest van het Velpse centrum.

Arnhem e.o.