Zo ver kan de slagschaduw van windmolens in de Velperwaarden reiken, als de zon laag staat en de wieken in de juiste positie, aldus de Werkgroep Velp-Zuidoost.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo ver kan de slagschaduw van windmolens in de Velperwaarden reiken, als de zon laag staat en de wieken in de juiste positie, aldus de Werkgroep Velp-Zuidoost. © Marcel Kuster

Werkgroep: ‘Velp krijgt van die windmolens veel last’

VELP - Komen er windmolens in de Velperwaarden, dan krijgt een deel van de inwoners van Velp-Zuid te maken met slagschaduwen. Dat zeggen Jeroen Boland en Boudewijn van der Geijn van de Werkgroep Velp-Zuidoost.

10 reacties

 • P. S.

  2 maanden geleden
  Niets zo erg als een jokkende overheid. Plaatsing in de Havikerwaard zou het uitzicht vanaf de Posbank verpesten? Op dit moment zien we in het beeldveld vanaf de Posbank vooral molens op Duivens grondgebied, in de breedte wordt dit straks uitgebreid met de (veel hogere!) molens in de Velpse waarden. En de reactie van gedeputeerde Van der Meer klinkt ronduit bagatelliserend. Dat is exact wat er mis is met de opstelling van bestuurlijke organen. Burgers zijn er immers om te overtuigen?
 • Wim

  2 maanden geleden
  Prachtig uiterwaardenlandschap, ook schitterend vanaf de brug en dan verpesten door die vermaledijde windturbines. 2 of zelfs meer torenhoge molens, bijna zo hoog als de Eiffeltoren. Wat een armoede. Wat een minachting voor de ruimte, de natuur en het landschap. Denk na.
 • Dirk de Vries

  2 maanden geleden
  Windmolens. Het Nieuwe Goud.
 • null

  2 maanden geleden
  Ik vind Wim gelijk heeft met het natuurgebied, maar is de zee ook niet een natuurgebied, dus zet die molens dan maar midden in Velp bijvoorbeeld op de parkeerplaats bij het ziekenhuis, parkeerplaats de heuvel, of het oranjeplein, onder het motto de gebruiker de lasten
 • Wim

  2 maanden geleden
  Sowieso geen windmolens op het land, Nederland is te vol. Mijn advies: zonnepanelen op geluidsschermen langs de A348. Mooi georiënteerd op het zuiden. En die geluidsschermen maken het dubbel zo aangenaam. Meer stilte en beter voor het klimaat. Met A348-eigenaar Provincie Gelderland moet dit te regelen zijn. Geen windmolens. Denk na.
 1. Meer houten huizen, bossen rond windmolens én veel meer elektrische auto’s: Gelderland zet hoog in op het klimaat
  PREMIUM

  Meer houten huizen, bossen rond windmolens én veel meer elektri­sche auto’s: Gelderland zet hoog in op het klimaat

  ARNHEM - Gelderlanders die blij zijn met windmolens, steeds vaker wonen in houten huizen, vaker op de fiets zitten én hun huis hebben geïsoleerd. Het is het ideale toekomstbeeld van gedeputeerde Jan van der Meer, die deze week een Gelders klimaatplan presenteerde. ,,Maar dit is geen droom, dit moet gewoon, om onze kinderen een veilige toekomst te geven.’’
 2. ‘Leg meer bos aan om de Veluwe te ontzien’
  Opinie
  8

  ‘Leg meer bos aan om de Veluwe te ontzien’

  Veel mensen genieten van de natuur op de Veluwe. In deze coronatijd nog meer dan voorheen. Dat is positief omdat bewegen gezond is, het buiten zijn rust biedt en omdat mensen de natuur waarderen. Maar er kleeft een groot bezwaar aan: het leefgebied van planten en dieren wordt letterlijk overlopen door mensen. En dat terwijl de natuur het al moeilijk heeft door droogte, klimaatverandering, te veel stikstof en versnippering. De zorg vanwege de toenemende recreatiedruk op de Veluwe wordt breed gedeeld, vinden Bernhard Oosting en Petra Souwerbren van Natuur en Milieu Gelderland.
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Arnhem e.o.