Verkeer op het Velperbroekcircuit bij Velp. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Verkeer op het Velperbroekcircuit bij Velp. Foto ter illustratie. © Laura Heusinkveld / De Gelderlander

Werkzaamheden aan stoplichten op Velperbroekcircuit: situatie ‘levensgevaarlijk’

ARNHEM/VELP -  De stoplichten aan het Velperbroekcircuit worden dit weekend vervangen door ‘intelligente stoplichten’. Deze werkzaamheden stonden voor een weekend in mei gepland, maar welk weekend was niet duidelijk.

Een passant meldde aan De Gelderlander dat de stoplichten niet werkten en dat dit ‘levensgevaarlijk’ is. Hij meldde dat er deze middag mensen het verkeer regelden, maar dat dit 's avonds niet gebeurt.

Op de website van de provincie is te vinden dat tijdens het aanpassen van de stoplichten, de normale voorrangsregels gelden. Wel worden toegangswegen verminderd, zodat de situatie overzichtelijk blijft.

Intelligente installaties

De provincie heeft dit voorjaar al zeven stoplichtsystemen vervangen door zogenoemde ‘intelligentere installaties’. Dit gebeurt om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. De lichten werken op mobiele data van weggebruikers en kunnen zo voorrang geven aan hulpdiensten of bussen.

De stoplichten op het Velperbroekcircuit zijn de laatste in de reeks in de regio Arnhem die vervangen worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.