Volledig scherm
Brent Greven met op de achtergrond zijn zusje Ninthe. © Foto Gerard Burgers

Wie stuurt doodzieke Brent (8) een verjaardagskaart?

DIEREN - De ouders van Brent Greven uit Dieren hopen op een heleboel verjaardagskaarten voor hun zoon. Brent - nu 8 jaar - viert op vrijdag 28 juli voor de laatste keer zijn verjaardag. Hij heeft een neuroblastoom, een agressieve vorm van kanker die vooral jonge kinderen treft. Dinsdag hebben hij, zijn ouders, broer en zusje te horen gekregen dat hij niet meer beter wordt.

Brent was net 4 jaar toen hij ziek werd. Hij onderging vele kuren, behandelingen en zelfs immunotherapie in de Verenigde Staten. Met succes: Brent was 'schoon'.  Hij had in 2013 en 2014 veel schooldagen gemist, maar pikte het weer op en leerde zwemmen. 

Terugkeer

De terugkeer van het neuroblastoom anderhalf jaar geleden dompelde het Dierense gezin in diepe rouw. Opnieuw kreeg Brent chemotherapie. Maar dit keer sloeg die niet aan. Brent kreeg daarom een nieuwe therapie aangeboden, de zogenoemde Beacon-therapie. De behandelmethode leek aan te slaan. 

Maar Brent werd weer ziek. Op 5 juli werd hij opgenomen in het ziekenhuis. De jonge Dierenaar had veel pijn en koorts. Opnieuw werd hij onderzocht. Met slecht nieuws als gevolg.

Verjaardagskaart

Zijn ouders vragen daarom om Brent een verjaardagskaart te sturen naar Fazantlaan 17, 6951 JJ Dieren. Voor wie niet weet welke kaart te kiezen: Brent houdt van husky honden, kittens en Pokémon. 

Arnhem e.o.