De wielrenner moest met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis
Volledig scherm
De wielrenner moest met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Wielrenner raakt gewond door botsing met scooter

VELP - Een wielrenner is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een botsing in Velp. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

15 reacties

 • Fietser

  2 jaar geleden
  Nee, want dat is NL een vrije keuze net als de cursus wegkapitein voor racefietsers en motorvaardigheidstraining van de KNMV. Voor het besturen van een Speed Pedelec is een rijbewijs verplicht en hiermee is rijvaardigheid van deze bestuurders enigszins gewaarborgd.
 • Fietser

  2 jaar geleden
  Voor de wet is de Pedelec een brommer en technisch toegerust voor de snelheid van 45 km/h en hiervoor gehomologeerd. De pedelec mag net als een brommer op een bromfietspad 40 en een snorscooter 25! Vanmorgen een electrische fiets ingehaald zonder kenteken en deze was opgevoerd want mw. reed 38 op het vlakke stuk van een brug. Deze dame deed er niets op uit dat ze geen helm droeg en geen kenteken voerde. Het is kennelijk moeilijk voor mensen zich aan de wet te houden en dan wordt naar de Speed Pedelec gewezen die zich gewoon aan de wet houdt. Het gevaar komt gewoon van anderen dan de Pedelec.
 • Ik Ben het

  2 jaar geleden
  En iedereen doet deze training?
 • Skiff

  2 jaar geleden
  Kijk jij snapt mijn reacties!!
 • Skiff

  2 jaar geleden
  Al gevaarlijk genoeg dat u met een verschil van slecht 2 kilometer gaat inhalen u mag 45 de scooter reed 43! En ook met een Pedelec fiets is 45 kilometer veel te hard in verhouding juist dit soort fietsen ZORGEN voor gevaar voor medeweggebruikers in welke vorm dan ook. Maar ach wat maakt het uit.......de wet heeft u beschermd!!

Arnhem e.o.