Wild zwijn wordt wakker door drukte op de Posbank en overlijdt door botsing met motor

VIDEOVELP – Op de Bovenallee in Velp, ter hoogte van de Posbank, is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt na een botsing met een wild zwijn en een auto. De motorrijder heeft gepoogd uit te wijken voor een wild zwijn dat vermoedelijk wakker was geworden door de vele mensen op de Posbank, die niet altijd over de paden lopen. 

Het ongeluk gebeurde rond 15.10 uur. De motorrijder is na de botsing met het wild zwijn frontaal tegen een auto gebotst en hierbij gewond geraakt. Door de aanrijding is het wilde zwijn overleden.

De ambulance kwam ter plaatse en heeft de gewonde motorrijder behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. In de auto, waar een gezin in zat met meerdere kinderen, raakte niemand gewond. Ze zijn met de schrik vrijgekomen.

Het wild zwijn overleefde de botsing niet.
Volledig scherm
Het wild zwijn overleefde de botsing niet. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

Drukte

Zowel de politie als Natuurmonumenten verklaart dat het ongebruikelijk is dat zwijnen nu wakker zijn; het zijn immers nachtdieren. ,,Vermoedelijk komt dit omdat het zo erg druk is door het vele publiek in het bos, ook op plekken waar normaal gesproken geen mensen mogen lopen. Ze zullen niet wakker worden bij de normale drukte op de Posbank.”

De motor raakte zwaar beschadigd door de botsing met het wild zwijn.
Volledig scherm
De motor raakte zwaar beschadigd door de botsing met het wild zwijn. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

Arnhem e.o.