Geert Wilders (PVV) tijdens een debat in de Tweede Kamer
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Wilders (PVV) tijdens een debat in de Tweede Kamer © ANP

Wilders boos over taakstraf voor man die hem met dood bedreigde: ‘Dit is geen straf, maar een beloning’

DEN HAAG/NIJMEGEN - Geert Wilders is boos dat een 56-jarige man uit Velp, die hem met de dood bedreigde, ‘slechts’ een taakstraf heeft gekregen. ‘Veertig uur taakstraf voor een doodsbedreiging. Dat is geen straf maar een beloning. De daders krijgen nog net geen bonus’, twitterde hij dinsdagochtend. Maar strafrecht is géén eenheidsworst, nuanceert hoogleraar strafrecht Henny Sackers. 

18 reacties

 • Fred Schuit

  1 jaar geleden
  Is er wel eens bij iemand opgekomen dat rechters helemaal niet bepalen hoe hoog te strafmaat is? Zij leggen slechts een straf op met in achtneming het bewijs en relevante factoren. De strafmaat is in de wet opgenomen. Rechters stellen de wet niet op.
 • Jan Nuvens

  1 jaar geleden
  Goh, bijzonder Wilders die boos is…. Dat moet in de krant. De man is chronisch boos, hou op daar verslag van te doen
 • Geert Loermans

  1 jaar geleden
  Wat is Wilders toch een zielig mannetje. Er is in Nederland een rechtsstaat en ook Wilders heeft dat te respecteren. Dit is weer lekker spelen op de onderbuikgevoelens. Daar is dat kereltje goed in. Bah.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Doet Wilders weer huilie huilie? De selectieve verontwaardiging spat er weer van af. Meneer weet er zelf ook raad mee, zet stelselmatig hele bevolkingsgroepen weg, trekt de rechtspraak in twijfel en zet mensen op tegen de pers ("tuig van de richel".) Die man moet eens ophouden met zijn gejammer. Wie wind zaait zal storm oogsten.
 • J.A.J. SCHIEBROEK

  1 jaar geleden
  Er is iets mis met het Nederlandse rechtssysteem! Te gek voor woorden dat deze figuren die zo bedreigen er zo makkelijk vanaf komen. Bij Pim Fortuyn is dit omgezet in daden en het gaat gewoon door. De rechters zijn struisvogels steken hun kop inzet zand en laten dit in alle vormen toe! En zo gaat ons land naar de verdommenis!