Zonnepanelen mogelijk oorzaak brand Gazelle

DIEREN - De brandweer heeft ‘het sterke vermoeden’ dat de oorzaak van de brand op het dak van fietsenfabriek Gazelle is veroorzaakt door de zonnepanelen. De Dierense fabriek liet vorige jaar zo'n zesduizend panelen op het dak leggen. 

Hoe het kan dat de panelen vlam vatten, is niet nog duidelijk, meldt woordvoerder Huib de Vries van Gazelle.

Het vuur ontstond woensdagmiddag rond 14.15 uur op het dak. Honderden personeelsleden moesten het bedrijf uit voorzorg verlaten. Een kleine anderhalf uur later had de brandweer het vuur onder controle.

Op een foto die de brandweer heeft gemaakt van het dak is duidelijk te zien dat een groot aantal zonnepanelen is verband. ,,Maar waarom de panelen vlam vatten, weten we nog niet”, aldus De Vries.

Gistermiddag is een deel van de productie van Gazelle weer gestart. ,,Vandaag is het voor de productie zoveel mogelijk business as usual”, zegt De Vries.

Hoe groot de schade is, kon Gazelle nog niet meedelen. 

Volledig scherm
Verbrande zonnepanelen op het dak van de Gazelle fabriek in Dieren. © Brandweer Dieren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.