Jason met zijn ouders Kim en Enrico tijdens de actie van de brandweer die speciaal voor hem uitrukte in Dieren.
Volledig scherm
Jason met zijn ouders Kim en Enrico tijdens de actie van de brandweer die speciaal voor hem uitrukte in Dieren. © Melvin/Persbureau Heitink

Zwaailichten van brandweer Dieren maken Jason (2) en zijn ouders blij

DIEREN - De brandweer van Dieren is gisteravond uitgerukt voor een wel heel bijzondere klus. Maar liefst vier brandweerwagens rukten uit om de peuter Jason te verrassen. 

De 2-jarige heeft een ernstige ontwikkelingsachterstand door een zeldzame genetische afwijking maar raakt geprikkeld en enthousiast door verlichting. 

De actie van de brandweer kon hem zeker bekoren, volgens zijn ouders glunderde hij van oor tot oor.

Rolstoelbus

De Dierense brandweer met Jason en zijn ouders.
Volledig scherm
De Dierense brandweer met Jason en zijn ouders. © Melvin/Persbureau Heitink

Het jochie heeft DHX30, een afwijking die  bij slechts 31 kinderen wereldwijd is vastgesteld. Als gevolg daarvan moet hij ondersteund worden met eten en drinken en kan hij niet zitten, staan, lopen of kruipen. Hij bezoekt een speciaal kinderdagverblijf. 

Zijn ouders Kim en Enrico voorzien dat ze hem over afzienbare tijd niet meer in de auto kunnen tillen. Ze zijn daarom een crowdfundingactie begonnen in een poging geld bijeen te krijgen voor een rolstoelbus. Er is inmiddels ruim 4.000 euro opgehaald maar er is naar schatting 25.000 euro nodig. 

Arnhem e.o.