Zwabberwiel of hangende rem? Dan naar de rollatorcheck

VIDEOVELP - Met de auto ga je naar de garage, maar een rollator moet altijd maar doorrijden. Daarom was de ANWB woensdag in Velp met rollatorchecks.

De rollator van mevrouw Gerritsen heeft een draaiwiel, die van mevrouw Nieuwstraten een zwabberwiel.

Hoog tijd voor de handige mannen van de ANWB en Repair Café Velp om korte metten te maken met de problemen.

Techneuten

De vrijwillige techneuten zijn vandaag in Velp om ouderen te helpen die rollatorproblemen hebben. Een rem die blijft hangen, een wiel dat zwaar loopt, handvatten die verkeerd zijn afgesteld.

Het is de ANWB die deze rollatorchecks sinds enige tijd houdt. Vorig jaar was er een in Doesburg, waar ouderenorganisatie COSBO Velp lucht van kreeg.

,,Toen hebben we de ANWB gevraagd om ook eens bij ons te komen", vertelt secretaris Arthur Ohm van COSBO.

Goeie tip

De rollator van mevrouw Ineke van der Put trekt volop belangstelling van de reparateurs Rob Kamerbeek (links) en Rob Althoff.
Volledig scherm
De rollator van mevrouw Ineke van der Put trekt volop belangstelling van de reparateurs Rob Kamerbeek (links) en Rob Althoff. © Erik van 't Hullenaar

Vandaag zijn er twee checks: ‘s ochtends in bejaardenflat Nieuw-Schoonoord, ‘s middags in de Ulenpas. Beide keren met vrijwilligers van de ANWB en van het Velpse Repair Café.

Ouderen die problemen hebben met hun rollator, kunnen trouwens altijd bij het Repair Café in buurthuis De Poort terecht, zegt voorzitter Stini Westdorp van De Poort. Een goeie tip, want de rollatormarkt is niet zodanig lucratief dat je overal reparatiebedrijven vindt.

Het is vanochtend bij Nieuw-Schoonoord heel druk. Kennelijk zijn er veel ouderen met mankementjes aan hun rollator.

Op zijn minst met een behoefte tot onderhoud. ,,Het is zo fijn dat we met onze rollator nu eens ergens terechtkunnen", zegt een van de bezoekers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.