Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren. Nu zijn er aan beide zijden van de brug alleen enkele rijstroken.
Volledig scherm
PREMIUM
Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren. Nu zijn er aan beide zijden van de brug alleen enkele rijstroken. © Elly Molenaar

Aanpak van files Rijnbrug toch dichtbij: Rijk betaalt 40 miljoen

Automobilisten kunnen over enkele jaren mogelijk toch over twee extra rijstroken de Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren oversteken. Het Rijk stelt 40 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van de flessenhals over de Rijn.

12 reacties

 • Erwin Damhuis

  2 maanden geleden
  Ze zullen er wel over nagedacht hebben maar de brug zelf is het probleem niet. Het zijn meer de wegen er naar toe. En dan met name Rhenen in en verder richting Veenendaal. Wat kan daar dan nog aan verbreding? En als er dan zoveel huizen en inwoners bijkomen is het wachten tot het weer ergens anders vastloopt. Beter stoppen we met 200.000 netto per jaar aan de NL bevolking (migratie) toe te voegen dan is dit allemaal niet nodig en houden we ook nog wat ruimte en groen over in NL.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @ Gre Minnen: Het doortrekken van de A30 naar de A15 is hetzelfde als het doortrekken van de A73 naar de A15 wat ook nooit is gebeurd en in plaats daarvan we het enkel moeten doen met de 2e Waalbrug, De Oversteek bij Nijmegen. In plaats van goede toekomstbestendige oplossingen kiest men steeds weer voor lapmiddelen.
 • Cor Beets

  2 maanden geleden
  Het is niet de brug maar de stoplichten net na de brug van de op en afritten . Dat is volgens mijn het grootste probleem.
 • Robbert Kerstens

  2 maanden geleden
  Zolang Veenendaal geen fatsoenlijke rondweg heeft hoef je de brug niet te verbreden. Maar de files ontstaan doordat sommigen bij het zien van de brug het gas los laten en denken dat het een 60 weg is. Dus gas erop
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Kielekamp, denk je dat in de file staat milieuvriendelijk is? Dacht het niet maar ben het met anderen eens dat de weg naar de brug dat ook vierbaans moet worden.