Het berberaapje toen hij nog in het Natuurhulpcentrum in België zat
Volledig scherm
Het berberaapje toen hij nog in het Natuurhulpcentrum in België zat © PR

Aapje dat met luier aan in Antwerpse boom zat heeft nieuw thuis in dierentuin Rhenen

RHENEN - Een jonge berberaap is deze week aangekomen in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Het beest zat in juni hoog in een boom in Antwerpen, met een luier aan. Het Natuurhulpcentrum België ontfermde zich over het aapje, nu heeft hij een nieuw thuis in Rhenen. 

Het dier bleek, nadat het door hulpdiensten uit de boom was gehaald, een kale ring rond zijn nek te hebben, waarschijnlijk afkomstig van een halsband. Het lijkt er dus op dat het berberaapje als huisdier gehouden werd en heeft weten te ontsnappen. Het aapje, dat nu zo’n 1 jaar oud is,  is volgens het dierenpark vermoedelijk al heel jong bij zijn moeder in Noord-Afrika weggehaald voor de handel. 

Quarantaine 

De berberaap heeft een tijdje in quarantaine gezeten om te herstellen. Vervolgens werd er gezocht naar een plek waar het dier terecht kon. Ouwehands Dierenpark wil de berberaap bij de groep zetten die al in het dierenpark leeft.

Het dier went op dit moment eerst achter de schermen aan zijn nieuwe verblijf. Hij moet kennismaken met zijn eigen soortgenoten. Dit gebeurt eerst op afstand, door het gaas in verschillende verblijven. Uit zijn schrikachtige reactie is volgens de verzorgers te merken dat hij voor het eerst in zijn leven een soortgenoot zag. Pas als er zichtbaar een band is ontstaan tussen hem en de andere apen wordt hij stap voor stap bij de groep geïntroduceerd.

De Vallei