Volledig scherm
PREMIUM
Een protestactie in 2015 tegen de gevaarlijke oversteekplaats bij de N233. Er komt een fietstunnel maar in Achterberg willen ze ook graag een autotunnel of een andere vorm van een ongelijkvloerse kruising. © Herman Stover

Achterberg voelt zich geïsoleerd zonder goede kruising bij N233

ACHTERBERG De geplande fietstunnel onder de N233 om de Achterberger veilig naar Rhenen te laten gaan is een goed idee, vinden de Achterbergse ondernemers. Maar het is slechts een halve oplossing. Zij doen een dringend beroep op de gemeente en de provincie om de gehele kruising ongelijkvloers te maken, voor fietser én auto.

De kruising van de N233 bij Achterberg is al jarenlang onderwerp van gesprek en van zorgen. Het drukke verkeer tussen Veenendaal en de Rhenense Rijnbrug kruist daar de Achterbergsestraatweg. Die weg is eigenlijk de enige ontsluitingsweg van het dorp Achterberg naar Rhenen toe. Om het nog ingewikkelder te maken, loopt er ook nog een spoorlijn vlak langs de kruising. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei