Verzoening tussen de Engelsman Arthur Lee (links) en de Duitser Rudi Balzer.
Volledig scherm
PREMIUM
Verzoening tussen de Engelsman Arthur Lee (links) en de Duitser Rudi Balzer. © Anne makaske

‘Al die haat, al dat onbegrip van veel Nederlanders jegens Duitsers, we schieten er niks mee op’

In een periode van herdenken van de Tweede Wereldoorlog zorgt Anne Makaske voor een ander geluid. Kijk ook naar de Duitse kant, zegt ze.

6 reacties

 • peetjuh001

  3 jaar geleden
  Ik neem aan dat deze Anne Makaske , zodra het donker wordt zich moet melden , zodat ze zonder verdere schade aan te brengen veilig onder toezicht de nacht kan doorbrengen ..Die spoort echt niet zeg .
 • DeRijdendeZwetser

  3 jaar geleden
  Mogen de Russen dan ook langskomen? Immers hebben hun voor een breekpunt gezorgd in de oorlog en hebben hun 24miljoen manschappen verloren ook voor onze vrijheid.
 • Mart

  3 jaar geleden
  Bij ons in Wageningen is het rond 4 en 5 mei erg druk met Engelsen en andere geallieerden, sinds een jaar of 10 zijn er ook heel veel Duitsers te zien en horen, ook met de dodenherdenking. Zij zijn net zo slachtoffer geworden van een idioot met snorretje.
 • flabus

  3 jaar geleden
  Volkomen mee eens. Het overgrote deel dat de oorlog echt mee heeft gemaakt is overleden, dus de huidige generatie heeft nauwelijks of niets met WO 2 van doen .Doeslief?
 • BIS

  3 jaar geleden
  Ik nodig betrokkene uit om het eerste weekend van april naar ‘s-Heerenberg te komen of andere plaatsen in de Achterhoek vlak bij de grens. Dan zal ze waarschijnlijk iets anders aantreffen. Maar voor velen is de bevrijding alleen Market Garden en de periode daar vlak om heen, jammer.