Volledig scherm
Terwijl moeder een sprinkhaan verorbert, klampt haar tweeling zich vast op haar rug. © Ouwehands Dierenpark

Apentweeling geboren in Ouwehands

RHENEN - Een paar roodbuiktamarins is tweeënhalve week geleden ouder geworden van een tweeling. De aapjes werden zaterdag 13 augustus geboren en maken het goed, maakte Ouwehands Dierenpark woensdag bekend.

Bezoekers kunnen de tweeling zien in de Latijns-Amerikaanse jungle Urucu in het Rhenense dierenpark. Zowel vader als moeder verzorgt hun jongen, die bij de geboorte amper 50 gram wogen. „Zo klein als muizen”, zegt manager dierverzorging Dirk-Jan van der Kolk.

2012
Het is niet de eerste keer dat Ouwehands een roodbuiktamarintweeling verwelkomt: ook in 2012 werd er een apentweeling geboren. De ouders daarvan zijn inmiddels verhuisd naar dierenparken elders in Europa, zoals op termijn ook gebeurt met de tweeling, omdat Ouwehands meedoet aan een internationaal fokprogramma. „Dat zal over vier tot vijf jaar zijn”, weet Van der Kolk.

2014
De laatste geboorte van een tweeling was in 2014: destijds van dezelfde moeder als die nu bevallen is van de aapjes. In de regel krijgen roodbuiktamarins elk jaar een tweeling.

De Vallei