Een auto reed deze middag een winkel in Rhenen binnen.
Volledig scherm
Een auto reed deze middag een winkel in Rhenen binnen. © DG

Auto rijdt winkel binnen in Rhenen

UpdateRHENEN - Bij een botsing in Rhenen is aan het begin van de middag een auto tegen een winkelpui gereden.

Dat gebeurde aan de Herenstraat. De stoep lag lange tijd bezaaid met het glas van de pui van de zaak in witgoed en brocante.

De auto die een winkelpui in Rhenen ramde, heeft behoorlijk schade.
Volledig scherm
De auto die een winkelpui in Rhenen ramde, heeft behoorlijk schade. © DG

Het voertuig heeft behoorlijke schade aan de voorzijde. Winkeleigenaar Peter Wiesenekker was niet in zijn zaak aanwezig toen het gebeurde. ,,Volgens de politie trapte de bestuurder op het gaspedaal in plaats van de rem’’, vertelt hij.

Tweede keer

Het is volgens Wiesenekker de tweede keer dat een auto zijn gevel ramt. ,,Zo'n twintig jaar geleden gebeurde het ook al eens.’’ Toch schrok hij niet van het telefoontje. ,,Er zijn ergere dingen in het leven’’, relativeert hij.

Hoe hoog het schadebedrag is, kan hij niet zeggen. Vanmiddag wordt de auto weggehaald en wordt de beschadigde pui afgedekt met houten platen. Het houdt Wiesenekker niet tegen om woensdag, geheel volgens planning, open te gaan. ,,Die platen maken mensen alleen maar nieuwsgierig.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei