Op de Levendaalseweg in Rhenen wordt al vroeg gewaarschuwd: automobilisten zijn niet welkom in het Binnenveld.
Volledig scherm
Op de Levendaalseweg in Rhenen wordt al vroeg gewaarschuwd: automobilisten zijn niet welkom in het Binnenveld. © DG

Automobilisten blijven ondanks controles sluipen: weer 43 bonnen uitgedeeld in Binnenveld

De politie heeft donderdag en vrijdag controles gehouden in het Binnenveld bij Rhenen. Dat gebied is voor de meeste automobilisten niet toegankelijk. De acties leverden liefst 43 bekeuringen op. 

Het Binnenveld - een landelijk gebied tussen Achterberg, Rhenen, Wageningen en Ede - is enkel toegankelijk voor automobilisten met een ontheffing. De smalle wegen worden door veel bestuurders van gemotoriseerd verkeer echter ook illegaal gebruikt als korte sluiproute Veenendaal en Achterberg naar Wageningen en andersom. 

150 boetes

‘Controles blijven helaas nodig’, zegt de politie Rhenen op Facebook. Dat bleek ook uit het resultaat van de controles eind vorige week. 43 automobilisten kregen een prent van 104 euro.

Hoewel de sluiproute via de Zijdvang en de Maatsteeg in het Binnenveld al jaren is afgesloten, zijn er nog legio automobilisten die de route zonder ontheffing gebruiken. De politie controleert dit jaar zeer geregeld en deelde in januari en februari ook al tientallen bekeuringen uit. In totaal zijn dit jaar al meer dan 150 automobilisten betrapt in het Binnenveld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei