Volledig scherm
Op de Levendaalseweg in Rhenen wordt al vroeg gewaarschuwd: automobilisten zijn niet welkom in het Binnenveld. © DG

Automobilisten hardleers in het Binnenveld

RHENEN Automobilisten blijven de geslotenverklaring in het Binnenveld in grote aantallen negeren. De politie schreef vorige week in totaal 129 bekeuringen uit.

Het Binnenveld - een landelijk gebied tussen Achterberg, Rhenen, Wageningen en Ede - is enkel toegankelijk voor automobilisten met een ontheffing. De smalle wegen worden door veel bestuurders van gemotoriseerd verkeer echter ook illegaal gebruikt als korte sluiproute Veenendaal en Achterberg naar Wageningen en andersom. 

Hoewel de sluiproute via de Zijdvang en de Maatsteeg in het Binnenveld al jaren is afgesloten, zijn er nog legio automobilisten die de route zonder ontheffing gebruiken. De politie controleert dit jaar zeer geregeld en deelde in januari en februari ook al tientallen bekeuringen uit.

Bij de controle van maandag 25 maart tot maandag 1 april ging het dus om 129 bekeuringen. ‘Wij hopen dat binnen afzienbare tijd het aantal bestuurders wat de geslotenverklaring negeert zal afnemen’, aldus de politie op Facebook. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei